2. 12. 2007

Rakousko, Německo :

Před městem Fieberbrunn -7.7.2007 den dvanáctý 7.30 hod. tachák 9 470 km. V noci drobně pršelo. Zabalili jsme se a sjeli k lavičce s výhledem na kopec kde se jezdí v zimě Světový pohár na lyžích, Hahnenkamm a snídáme. Vyjíždíme po stezce do vesničky St. Jakob kde v otevřeném krámečku nakupujeme něco na zub a vodu. V prodejně suvenýrů dostáváme samolepku "Tirol" zadarmo a na mostě kam jsme sjeli kolem jezera Pillersee, nad řekou Saalach je lepíme na kola.
Podél řeky vede šotolinová cyklostezka ze které jsem se nemohl vynadívat na kopce hor Berchtensgaden. Řeka a my podél ní překračujeme hranice do Bavorska, po 20 km se vrací zpět do Rakouska, která končí u soutoku Saalachu se Salzachem na okraji Salzburgu. Střídavě jedeme po březích řeky, kde uprostřed vede hranice mezi Rakouskem a Německem, k velké zátočině města Laufen, kde likvidujeme v cukrárně porci zmrzliny. Začali jsme se poohlížet po místě na spaní a tím začal kámen úrazu.
Rozpad kolektivu. Dominik kterému "je to jedno" kde se spí chtěl k vodě, já s Jirkou spíš do lesa. Dominik ujel, telefonem se mě ho povedlo zastavit, spí u lavičky na cestě, my dva kousek od něho v lese kde jsme rozvěsily mokré věci. Nepršelo a vypadalo to že ani nebude. Scházíme se k společné večeři, všichni naštvaný, vyjasňování skutečností. Minulou noc jsem zapomněl na místě kde jsme spali na nařezaném metrovém dřevě plachtu i gumicuky. Spíme pod širákem. Ujeto 102 km. Nastoupáno pár metrů po ránu, jinak pořád dolů, podél potůčku a řek.

Ultereching - 8.7.2007 den třináctý 4.45 hod.tachák 9 571 km. Vedro, rozednívá se, nemohu spát. Fotím tmu jen tak ze spacáku , budím Jirku a balíme suchý věci a v 6.30 sbíráme Dominika z pod lavičky a vaříme čaj. Plán byl jasný, dojet co nejdál podél proudu řeky. Z malýma odbočkami jsme počítali ale v konečném součtu to byla třetina cesty a překvapivých 550 vystoupaných metrů. Soutok Salzachu s Innem nebyl nic moc, výhled prakticky žádný. Za Braunau am Inn se nám Dominik ztratil tak jsme si sedli s Jirkou do hospody, kde jsem mu psal SMSku byl už 10 km před námi. Celý den od božího rána svítilo sluníčko, na to jsme nebyli zvyklí, cesty byly prašné a tak jsme najeli na pivo. Minuli jsme ptačí rezervaci plnou řvoucích racků a zastavili u bodré rakouské selky která si mezi polem s kukuřicí a břehem řeky postavila kůlnu s občerstvením, piva a sulc(dělám lepší). S Dominikem jsme se potkali až na soutoku Innu s Dunajem v Pasově, kde na nás čekal. Byli jsme zaprášený a tak jsme se domluvili na 20 km vzdáleném kempu. Cestou jsme předjeli na přeloženým kole asi šedesátiletou, pětačtyřicetikilovou hipízačku co si za jízdy na řídítkové brašně balila cigára a hned je kouřila. Kemp, vaření, mytí, déšť, hospoda. Než jsme šli spát tak vedle nás zmíněná pani postavila stan asi pro 6 lidí, z brašny vyndala skládací stoličku, kterou si rozložila na břehu řeky a… kouřila. Ujeto 141 km. Nastoupáno 550 metrů.

Zde si můžete kliknout na Fota moje a Dominika. Fota na http://www.usti.blog.cz/ : JurAlp 08

Pokrčování zde : Cyklo expedice Jur-Alp 2007 č.9

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka